ICT/TCI TRAINING SCHEDULE*

Jan. - April 2021

*Schedule is based on Eastern Standard Time/EST

Module I: Intro to Method (34h)

Jan 9, 2021 // 8AM - 11AM, 12PM - 3PM

Prof. Adalberto Barreto

The Specificity of ICT: Paradigm Change (3h)

ICT History (2h)

ICT Roots (1h)

Jan 10, 2021 // 8AM - 11AM, 12PM - 2PM

Prof. Adalberto Barreto

The Art of Caring: Panning Pearls (5h)

Jan 16, 2021 // 8AM - 11AM, 1PM - 4PM

Prof. Adalberto Barreto

Steps of ICT (6h)

Jan 17, 2021 // 8AM - 9AM, 9AM - 11AM, 12PM-2PM

Prof. Vitoria Barreto, Prof. Adalberto Barreto

Presentation of the ICT Form (1h)

Pedagogical Sessions:

Supervised (4h)

Dynamics (2h)

Module II: Theory + Practice (8h)

Feb 6, 2021 // 9AM - 11AM, 12PM - 3PM

Prof. TBD

Approach Applied to ICT (2h)

ICT session (3h)

Feb 7, 2021 // 9AM - 11AM, 12PM - 3PM

Prof. Sylvia London, Prof. Irma Rodriguez

Communication Theory (2h)

ICT session (3h)

Feb 13, 2021 // 9AM - 11AM, 12PM - 3PM

Prof. Adela Garcia

Paulo Freire (2h)

ICT session (3h)

Feb 14, 2021 // 9AM - 11AM, 12PM - 3PM

Prof. TBD

Cultural Anthropology (2h)

ICT session (3h)

Module III: Best Practices (10h)

Feb 20, 2021 // 8AM - 11AM, 12PM - 4PM

Prof. Adalberto Barreto

Working Crises on ICT (3h)

Team Work (4h)

Feb 21, 2021 // 8AM - 11AM, 12PM - 3PM

Prof. Adalberto Barreto

Theme Crises (7h) 

Feb 27, 2021 // 8AM - 11AM, 12PM - 4PM

Prof. Adalberto Barreto

Supervised Practices (3h)

Taking Care of Those Who Take Care (4h)

Supervised Practices of MI (12h)

Jan 23, 2021 // 8AM - 11AM, 12PM - 2PM

ICT Session (3h)

ICT Session (2h)

Jan 24, 2021 // 8AM - 11AM, 12PM - 2PM

ICT Session (3h)

ICT Session (2h)

Module IV: Supervision (10h)

March 6, 2021 // 9:30AM - 12PM

Supervision I (2.5h)

March 20, 2021 // 9:30AM - 12PM

Supervision II (2.5h)

April 4, 2021 // 9:30AM - 12PM

Supervision III (2.5h)

April 17, 2021 // 9:30AM - 12PM

Supervision IV (2.5h)

Proudly created 12/2020 with Wix.com by Visible Hands Collaborative.